niedziela, 19 kwietnia 2015

Prosty i smaczny przepis na sniadanie - pasta z tunczyka ♨♨♨

Obudzilam sie dzisiaj dosc pozno i bardzo glodna. A dlaczego nie, w niedziele super jest sie dobrze wyspac. Sen to zdrowie. ☻☺☻
Pomyslalam od razu co by tutaj zjesc na sniadanie...... padlo na prosta i bardzo smaczna paste z tunczyka do kanapek. Pomyslalam tez, ze przy okazji podziele sie z Wami tym przepisem. Recepture na paste znam od mojego meza, ktory pierwszy raz zrobil ja dla mnie dwa albo trzy lata temu. Bardzo mi smakowala. Obecnie to ja przyrzadzam ja od czasu do czasu na sniadanie. Jesli jestescie zainteresowani przepisem zapraszam do dalszego czytania. ♨☺♨




Skladniki:
  •  puszka tunczyka w sosie wlasnym (w zaleznosci od upodoban, moze byc w kawalkach lub rozdrobniony) 
  • 2 - 3 lodygi selera naciowego 
  • pol nie duzej cebuli 
  • 2 jajka na twardo
  • 2 ogorki konserwowe
  • kilk lyzek majonezu 
  • pieprz i sol.

Sposob przygotowania: 
Ja do przygotowania tej pasty uzywam miksera do warzyw, ktory bardzo dokladnie rozdrabnia wszystkie produkty. Rozdrobnione tak skladniki powoduja, ze pasta robi sie  bardziej gesta. 
Kolejno wszystkie produkty miksuje bardzo dokladnie. Kolejnosc nie jest wazna, najwazniejsze jest zeby wszytko dobrze bylo rozdrobnione. Jesli ktos nie lubi cebuli to moze jej nie dodawac .... ja dzis mialam bardzo maly kawalek, tak wiec dodalam tylko tyle. 
Jesli nie posiadacie w domu takiego miksera to mozecie rowniez wszystkie skladniki pokroic na drobne kawaleczki. 



Nastepnie wszystko mieszamy razem i dodajemy 2 lyzki stolowe majonezu. Ja osobiscie wole pasty z mniejsza iloscia majonezu, wtedy nie jest ona taka ciezka, ale Wy mozecie dodac tyle majonezu na ile macie ochote. Paste do smaku przyprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy razem i gotowe.


Zycze smacznego ❤❤❤ ♨♨♨

Dajcie znac czy znacie ta paste i czy probowaliscie przepisu. Moze znacie jakies inne wysmienite pasty? Prosze o recepture. 

Mozecie mnie tez zobaczyc na: 
...........................................................................
DZIEKUJE ZA KAZDY KOMENTARZ. ㋡  / THANK YOU FOR YOUR COMMENTS. ㋡  
KOMENTARZ POJAWI SIĘ PO ZATWIERDZENIU PRZEZ WLASCICIELA BLOGA. /ALL COMMENTS WILL APPEAR AFTER APPROVAL  BY THE BLOG OWNER.
WSZYSTKIE KOMENTARZE ZAWIERAJACE LINKI (DO BLOGOW, SKLEPOW ITP.) NIE BEDA UDOSTEPNIANE NA BLOGU.
COMMENTS CONTAINING ALL LINKS (TO BLOGS, SHOPS ETC.) WILL NOT BE SHARED TO BLOG.

8 komentarzy:

  1. Wieki nie jadłam takiej pasty do chleba - pewnie dlatego, że w USA bardzo rzadko sięgam po sam chleb :(
    Ale Twoja wersja pasty z tuńczyka wygląda bardzo smakowicie - chyba muszę spróbować:)))
    www.odkrywajacameryke.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Sprobuj na pewno bedzie Ci smakowala. :-)

    OdpowiedzUsuń